Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić na cienkie paseczki i zamarynować w sosie teriyaki z odrobiną pieprzu.

Ugotować makaron Al dente.

Na woku (ew. patelni) rozgrzać olej i wsypać posiekany ząbek czosnku, a następnie dodać kurczaka. Gdy kurczak będzie już podsmażony dodać paprykę i smażyć chwilę mieszając. Następnie dodać makaron, sos chilli, sos sojowy (ilości według uznania). Można też dodać jeszcze sosu teriyaki. Zamieszać i smażyć chwilę. Pod koniec dodać posiekaną kapustę pekińską, sezam, wyciśnięty ząbek czosnku. Smażyć jeszcze krótką chwilę aby kapusta trochę zmiękła (nie za bardzo).

Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wygląda bardzo kusząco
  • 1
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    fajne, ale do \'japońszczyzny\' pasują lepiej wschodnie makarony - soba, undon i do teriyaki. Sama nazwa - znaczy piec, smażyć na błyszcząco czyli karmelizować ;) dlatego konieczny jest cukier lub miód i koniecznie świezy imbir ;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    makjato

    zgadzam się jak najbardziej, właśnie dlatego nazwałam tą wersję \"dla zapracowanych\" czyli coś co można upichcić z rzeczy, króre przeważnie ma się w lodówce :) Prawdziwa japończyzna to napewno nie jest :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !