Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka jajek ubić z cukrem na sztywno,delikatnie połączyć z żółtkami i przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do tortownicy i piec do 20min w temp.180st

Ciasto serowe:
Ser zmiksować z cukrem pudrem i żółtkami dodać , dodać budyń i proszek do pieczenia na koniec dodać konfitury różane ,wymieszać i ostrożnie połączyć z pianą z białek,ciasto wylać do takiej samej tortownicy jak piekliśmy wcześniej biszkopt.
Piec w temp 180st,niestety ja zapomniałam popatrzeć na zegarek i musiałam to robić na oko .

Zimny biszkopt przekroić na dwa placki i dokładnie nasączyć ponczem,dolny placek posmarować konfiturą różaną,położyć na nim ciasto serowe które też posmarować konfiturą i przykryć drugim plackiem biszkoptowym,polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    bardzo fajny sernik i zapewne smaczny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !