Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć i obrać ze skórki.
Usunąć pestki.
Owoce pokroić na kawałki i wrzucić do rondla.
Smażyć około 10 minut, dodać cukier i smażyć kolejne 10 minut.
Wsypać żel-fructy i smażyć jeszcze 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Gorący dżem nałożyć do wyparzonych wcześniej słoików i szczelnie zakręcić nakrętki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Moje dziewczyny uwielbiają taki,robię bardzo podobnie .
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    dżem własnej produkcji najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    jezuniu, jakie zdjęcie śliczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !