Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szk
żel-fruct 2 opakowania
brzoskwinie 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie umyć i obrać ze skórki.
Usunąć pestki.
Owoce pokroić na kawałki i wrzucić do rondla.
Smażyć około 10 minut, dodać cukier i smażyć kolejne 10 minut.
Wsypać żel-fructy i smażyć jeszcze 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Gorący dżem nałożyć do wyparzonych wcześniej słoików i szczelnie zakręcić nakrętki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 28.02.2012 19:51
jezuniu, jakie zdjęcie śliczne!
cukiereczek 05.11.2011 08:23
dżem własnej produkcji najlepszy
iziona 25.09.2011 20:39
Moje dziewczyny uwielbiają taki,robię bardzo podobnie .
sylwia / sytofala 25.09.2011 20:33
piękne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak