Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2,5 szklanki
pomidory 1 kg
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżka
cebula 1
sól
pieprz
oliwa
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pomidorowa

Pomidory sparzyć, po usunięciu skórki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek i cebulę, dusić razem, stopniowo dolewając bulion. Pod koniec gotowania doprawić miodem, solą, pieprzem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.08.2012 11:10
pomidorówka,to moja ulubiona zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak