Sposób przygotowania

Ciasto :
3 duże jajka
100 ml białego wina ( użyłam Carlo Rossi )
1,5 szk mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g Margaryny Kasia
3/4 szk cukru
1 cukier waniliowy

Masa :
350 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
2 szt śmietan fix
2 cukry waniliowe

Dodatkowo :
400 g borówki amerykańskiej
1 brzoskwinia

Miękką Kasię utrzeć, dodać oba cukry i dalej ucierać.
Dodawać po jednym jajku.
Gdy margaryna dobrze połączy się z jajkami dodać wino oraz mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.
Dokładnie wyrobić ciasto.
Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Piec 30 minut w 170 stopniach.
Ciasto wystudzić i przekroić na dwa placki.

Mocno schłodzoną śmietanę ubić z wymieszanymi ze śmietan fixami i cukrami waniliowymi.
Ubijać aż śmietana nabierze odpowiedniej konsystencji.
Dodać serek i na wolnych obrotach wszystko połączyć.

Na jeden placek wyłożyć 3/4 masy, na niej ułożyć borówki.
Przykryć drugim plackiem, który należy pokryć resztą masy.
Górę i dół ciasta udekorować borówkami i półplasterkami brzoskwini.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Smakowite :-0
  • 0
    original
    Opublikowano

    makjato

    super dekoracja
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Coś pięknego i zapewne pysznego :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    coś nowego
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polecam to ciasto, jest pyszne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polecam to ciasto, jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ślinka cieknie jak się na nie patrzy....
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !