Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki duszone z grzybami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 6 szt
grzyby świeże 250 g
rodzynki 1/3 szkl
masło 50 g
żółtko jajek 2 szt
sok winogronowy 1/2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki duszone z grzybami i rodzynkami

Ogórki oczyścić ze skórki,pokroić w okrągłe plasterki o grubości 2 cm,dusić na maśle z siekanymi świeżymi grzybami i rodzynkami,lekko posolić,otrzymany wywar przy duszeniu zmieszać z żółtkami,roztartymi z winogronowym sokiem.,nie gotować wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.05.2012 12:18
bardzo lubię
caralajna 06.03.2012 09:15
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak