Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki nadziewane twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka mała
twaróg 200 g
ryż 1/3 szkl
jajko 1 szt
masło 50 g
śmietana 1/2 szkl
zielona pietruszka 1 pęczek
Koperek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki nadziewane twarogiem

Ugotować ryż i wystudzić,zmieszać z surowym jajkiem i roztartym twarogiem wcześniej przyprawionym pieprzem i solą,liście kapusty zaparzyć .przygotowany farsz zawinąć w liście kapusty,gołąbki obsmażyć na maśle,ułożyć w naczyniu,zalać śmietaną i dusić,podając na stół,posypać koprem i zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.11.2013 11:01
takich nie robiłam
Krystyna32 11.01.2012 11:36
muszę wypróbować
Dorota59 21.12.2011 20:17
z takim farszem nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak