Sposób przygotowania

Bakłażany kroimy w plastry ok 0,5 cm grubości. Każdy plaster osobno posypujemy solą, odstawiamy na ok 30 minut, gdy bakłażan się \'spoci\' płuczemy i dokładnie osuszamy.
Robimy ciasto naleśnikowe z odrobiną parmezanu. Każdy plaster zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Usmażone bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pomidory obieramy ze skóry, kroimy, smażymy, by uzyskać przecier. doprawiamy solą, odrobiną cukru, bazylią. Zalewamy bakłażany. Mozarellę kroimy w plastry i układamy ją na sosie pomidorowym. Zapiekamy w temperaturze 160 stropni ok 25-30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... myślę że warte spróbowania...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    też chętnie spróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !