Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki z gorgonzolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 200 gram
GORGONZOLA 100 gram
śmietanka 50 ml
czosnek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: kurki z gorgonzolą

Kroki postępowania

1
Kurki dokładnie oczyść, umyj i osusz, jeśli są duże pokrój
Krok 1 - kurki z gorgonzolą foto
2
Rozgrzej oliwę z posiekanym czosnkiem, wrzuć kurki i podsmaż chwilę
Krok 2 - kurki z gorgonzolą foto
3
Wlej śmietankę, zamiesza.
Krok 3 - kurki z gorgonzolą foto
4
Lekko dopraw solą ziołową i ewentualnie ziołami prowansalskimi, zmniejsz ognień do minimum, przykryj i podduś ok 10 minut.
Krok 4 - kurki z gorgonzolą foto
5
Dorzuć pokrojoną w kostkę gorgonzolę, i przykryj, po około 5 minutach zamieszaj.
Krok 5 - kurki z gorgonzolą foto
6
My lubimy z makaronem, ale też świetnie smakuje z pieczywem czosnkowym czy bagietka
Krok 6 - kurki z gorgonzolą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piernik 23.09.2013 21:53
pyszne, proste.. polecam dodać natkę pietruszki i troszkę więcej śmietany 30%
Ada-Gaba 24.08.2013 10:16
świetne połączenie smaków
adam1f 11.03.2013 09:36
muszą być dobre
pacpaw 12.11.2012 21:00
znam ten smak i wiem, że jest godny uwagi
Kuchareczekjeden 01.04.2012 09:42
świetne danie
Dorota76 28.09.2011 22:06
interesujący muszę wypróbować
BernadettaP 25.09.2011 19:54
Uwielbiam to połączenie :-)
Renia1 25.09.2011 18:17
moje ulubione ! kurki + blekitny ser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak