Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
oliwa
cebula
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
do rondelka wlać oliwę i delikatnie podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną.
wrzucić do neigo pieczarki i wlać łyżkę wody.dusić mieszając co jakiś czas by się nie przypaliło aż puszczą sok.
doprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać.

gdy pieczarki puszczą dużo soku można dodać łyżeczkę siemienia lnianego do zagęszczenia[lub mąką]

celowo nie podaję proporcji bo ilość pieczarek zależy od ilości głodomorów;) oliwy tyle by nie przywarło cebuli jak kto mocno lubi;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 17.01.2013 09:56
pyszny i jeden z najprostszych
Bernadeta1 14.01.2013 21:37
smaczny
mirosława4 17.12.2011 14:31
smaczny sosik robię podobnie polecam!
kate.500 25.09.2011 16:11
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak