Sposób przygotowania

Spód średniej wielkości tortownicy wykładamy biszkoptami. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, mieszamy i studzimy. Cztery banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtko ucieramy z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie puszysta i jednolita dodajemy tężejące galaretki cytrynowe i banany.Masę przekładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na ok. 40 min. Gdy stężeje dekorujemy plasterkami ostatniego banana. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia a gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na godzinę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !