Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec na biszkoptach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 op
galaretka pomarańczowa 1 op
Biszkopty 15 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 15 dag
cukier puder 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 op
banan 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec na biszkoptach

Spód średniej wielkości tortownicy wykładamy biszkoptami. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, mieszamy i studzimy. Cztery banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtko ucieramy z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie puszysta i jednolita dodajemy tężejące galaretki cytrynowe i banany.Masę przekładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na ok. 40 min. Gdy stężeje dekorujemy plasterkami ostatniego banana. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia a gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.09.2013 10:43
Super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak