Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
fasola biała 1 puszka
por (biała część) 4 szt
jajko 4 szt
kiełbasa szynkowa 30 dag
cebula czerwona 1 szt
musztarda 4 łyżki
ocet winny 4 łyżki
olej 4 łyżki
majonez 0,5 słoiczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pory oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy, drobno siekamy, przekładamy na sito, przelewamy wrzątkiem i odsączamy. Fasole odsączamy z zalewy i przelewamy letnią wodą na sicie, odsączamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i mieszamy z porem, fasolami, jajkami, posiekaną cebulą. Musztardę mieszamy z octem winnym, olejem, majonezem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Powstały sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.10.2012 09:41
smaczna
dorotka0000025 01.11.2011 16:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak