Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z zielonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 2 szklanki
kefir 1 kubek
sól do smaku
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z zielonym ogórkiem

Ryż gotujemy na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zimnego ryżu. Dodajemy kefir, solimy do smaku i mieszamy. Do sałatki możemy dodać pęczek rzodkiewek i szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.02.2014 08:34
smacznie się zapowiada
Seba 15.04.2012 10:51
super
Andzia1977
Andzia1977 23.02.2012 23:27
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak