Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiszonej kapusty z buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 2 szklanki
czerwone buraki 2 szt
cebula czerwona 1 szt
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiszonej kapusty z buraczkami

Fasolę namaczamy na noc a następnie gotujemy do miękkości. Buraczki szorujemy, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w słupki. Kapustę przelewamy wrzątkiem, odciskamy i kroimy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Kapustę, fasolę, buraczki i cebulę mieszamy, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę. Do sałatki zamiast gotowanej fasoli możemy dodać fasolę z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.09.2013 07:56
na pewno smaczna !!!
aacaac 20.11.2011 08:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak