Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintne danie z kwaszonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 6 dag
Goździki całe Prymat 1 szt
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 0,25 łyżeczki
wino białe wytrawne 2 szklanki
winogrona zielone 30 (bez pestek)
kapusta kwaszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintne danie z kwaszonej kapusty

Kapustę pokroić. Smalec roztopić, dodać kapustę, jałowiec, goździki, liść laurowy oraz pieprz. Dusić chwilę, wlać wino i na małym ogniu, pod przykryciem gotować 1:15 min. Po godzinie dodać winogrona. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać do wykwintnych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.04.2015 07:25
odważne połączenie
jasiek 13.09.2011 13:19
świetny aromat dzięki gożdzikom
kriso 06.05.2011 09:18
super przepis
novita26 24.04.2011 08:21
super
AgaS10 11.02.2011 21:03
fajne:)
Gonia555 09.02.2011 18:00
Ale pyszne
szajba2 01.01.2011 15:06
zaraz tam wykwintne
Kasia77
Kasia77 05.12.2010 17:21
może być dobre
Myszka75 24.11.2010 11:08
kapusta trochę inaczej:)
noculos 13.07.2010 10:15
Oryginalny sposób na kwaszoną kapustę
Barbara55 06.07.2010 13:30
ciekawe
halina17 28.05.2010 14:31
Fajny przepis .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak