Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ze śliwkami według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 40 dag
masło 25 dag
jajko 2 sztuki
maślanka 200 ml
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cukier 5 dag
sól szczypta
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ze śliwkami według Agi

Śliwki myjemy,rozcinamy i wyjmujemy pestki.Połówki tniemy na małe kawałki.Jajka wbijamy do miseczki,mieszamy z maślanka.Rozpuszczamy masło i mieszamy z jajkami.Wsypujemy mąkę,proszek do pieczenia i cukier.Dodajemy szczyptę soli i mieszamy na gładką puszystą masę.Na patelni rozgrzewamy olej.Łyżką nakładamy małe porcje ciasta.W wylane ciasto wkładamy kilka kawałków sliwek.Racuchy smażymy z każdej strony do zrumienienia.Podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 13.03.2012 20:48
świetne,lubię
noculos 10.02.2012 18:20
suuuuper!!!
noculos 10.02.2012 18:20
suuuuper!!!
Krystyna32 15.01.2012 09:04
extra
joanna77 17.12.2011 07:06
mniam
Wacław 01.11.2011 09:40
świetne,lubię racuchy !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak