Sposób przygotowania

kapustę oczyścić i poszatkować,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,w miseczce wymieszać nasiona kopru z solą,poszatkowaną kapustę wkładać do glinianego naczynia posypać marchewką i solą a następnie ubijać aż kapusta puści sok i powtarzać tę czynność aż do wyczerpania składników przykryć czymś ciężkim i zostawić w ciepłym pomieszczeniu następnego dnia jak utworzy się piana to zebrać ją i zrobić kilka dziurek ostrym narzędziem przez kilka dni powtarzać tę czynność.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny dodatek do obiadu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    samodzielnie ukiszona najlepsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    swojska kapusta najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !