Sposób przygotowania

mąka wsypać do miski dodać szczyptę soli i wlewać wrzątek mieszać łyżką aby się nie sparzyć wody wlewać tyle aby powstała jednolita masa wyrobić ciasto i odstawić przygotować farsz w naczyniu rozgnieść twaróg lub zemleć dodać sól,pieprz,posiekany szczypiorek i śmietanę dokładnie wymieszać z ciasta wykrawać krążki szklanką nakładać farsz na środek i mocno sklejać ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia ok.3min.wyjąć łyżką cedzakową i polać przygotowaną zasmażką z masła i tartej bułki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeśli pierogi z serem, to robię na słodko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    to ja poproszę porcję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    zjadłoby sie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię pierogi :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny smak pierogów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !