Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miszmasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula czerwona
suszone pomidory 50 g
oliwki 100 g
wędliny 100 g
oliwa 6 łyżek
ocet winny
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miszmasz

Ziemniaki ugotować, obrać i pokroić w ćwiartki. Fenkuł pokroić w krążki. Wrzucić na minutę do wrzątku. Cebulę razem z pomidorami drobno pokroić. W salaterce ułożyć ziemniaki, fenkuł, pomidory i cebulę. Polać oliwą doprawioną octem winnym, solą i pieprzem. Obłożyć wędliną i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak