Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjski kulebiak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
mleko 1/2 szklanka
drożdże 2 dag
masło 5 dag
jajko 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjski kulebiak

Przygotować rozczyn z mleka, drożdży, cukru, żółtka jaja, mąki i soli. Do wyrobionego ciasta wlać masło. Pozostawić do wyrośnięcia. Posiekane, ugotowane jajka połączyć z szynką, serem, cebulą, koperkiem. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Na środek rozwałkowanego ciasta wyłożyć farsz i skleić brzegi. Kulebiak posypać makiem i piec 1 h w 190⁰C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak