Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarmaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarka 50 dag
cebula 2
pomidor 2
olej 2 łyżka
żółty ser 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarmaki

Oczyścić pieczarki, pokroić i wrzucić do rondla razem z połówką pokrojonej cebuli. Smażyć 5 min., posolić i popieprzyć, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Umyte pomidory pokroić i dodać z plasterkami pozostałej cebuli. Na wierzch położyć plastry sera. Piec do stopienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak