Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z sosikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko
mąka 2 łyżki
sól
olej
bryndza 1 kostka
smietana 18% 3 łyżki
natka posiekana 1 pęczek
posiekany koperek 1/2 pęczka
Sos śledziowy:
płaty śledziowe namoczone w ml 3 sztuki
smietana 18%
koper 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z sosikami

Bryndzę utrzyj ze śmietaną, po-JLłącz z ziołami, dopraw pieprzem. Przykryj, schłodź. Śledzie pokrój w paseczki. Wymieszaj ze śmietaną, koperkiem, sokiem z cytryny. Dopraw pieprzem. Przykryj, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, połącz z jajkiem, mąką, dopraw solą. Na oleju usmaż 16 cienkich placków. Podawaj gorące z sosikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak