Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
sos
kukurydza 1 puszka
żółty ser 20 dag
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
natka
fasola 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sos boloński (zamrożony)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Sos rozmroź, podgrzej na wolnym ogniu, dodaj osączoną i opłukaną kukurydzę oraz fasolę. Dopraw mieloną papryką lub pieprzem cayenne. Duś 10 minut na wolnym ogniu. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mleko wlej do dużej miski, wbij jajka, wsyp mąkę i szczyptę soli. Zmiksuj na gładkie ciasto. Na średniej patelni usmaż na oleju 8 cienkich naleśników. Gorące posyp serem, złóż i polej mięsnym sosem. Posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak