Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
otręby 1/2 szklanki
mąka kilka łyżek
jajko 3 sztuki
przyprawa 1 łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia
surówka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
oliwa 7 łyżek
musztarda 2 łyzki
sól
pieprz
kapusta pekińska 1 mała główka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce

Boczniaki opłucz/misz. Bułkę tartą wymieszaj z otrębsmi,? papryką, przyprawą „5 smaków\", solą i pieprzem. Jajka roztrzep na talerzu. Grzyby oprósz mąką, jej nadmiar otrzep. Następnie panieruj w jajku, doprawionej bułce tartej. Smaż na rumiano^a gorącym oleju. Kapustę i Oczyszczoną paprykę pokrój w paski. Dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem przygotowanym z oliwy, musztardy, soli, pieprzu. Podawaj z boczniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak