Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki z farszem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
cebula
mięso mielone 20 dag
olej
posiekana natka 1 łyżka
przyprawa do mielonego 1 łyżeczka
sól
pieprz
ryż ugotowany 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki z farszem mięsnym

Papryki oszyść z nasion, rozcinając tylko z jednej strony. Umyj i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż z mięsem na oleju, dodaj ryż, natkę, przyprawę do mielonego. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Napełnij farszem papryki, zepnij szpadkami do szaszłyków. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 20 min w temp. 200°C. Na wystające z papryk szpadki nabij przeznaczone do dekoracji plasterki warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak