Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofijka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 15 dag
mąka pszenna 7 dag
jajko 5 szt
mąka zmieniaczana 8 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
Krem:
bita śmietana 1/2 l
masa toffi 1 op
orzechy posiekane do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tofijka

Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj żółtka, następnie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Piecz w tortownicy ok 30 min na złoty kolor. Przestudzony biszkopt przekrój w poprzek na pół, przełóż ubitą śmietaną. Wierzch posmaruj masą toffi, posyp orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.10.2013 15:06
ciekawy pomysł
Anna152 03.04.2012 08:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak