Sposób przygotowania

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki, doprawiamy szczyptą soli i podsmażamy na oliwie do czasu, aż zmiękną. Jajka roztrzepujemy ze startym parmezanem. Następnie na patelnię wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną. Na koniec możemy posypać omlet dodatkowa porcją żółtego sera i zapiec w piekarniku lub po prostu przewrócić fritetę na drugą stronę.
Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszne śniadanko, choc nie ukrywam, że nie na każdą kieszeń.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,ja tez lubie kuchnie włoską
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda - to ja poproszę:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Zamiast prosciutto można użyć zwykłej szynki, będzie zdecydowanie taniej :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    bardzo lubię friitatę
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowicie się prezentuje ,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !