Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Z mąki i wody przygotowujemy ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry jabłka maczamy w cieście i obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku.Olej sezamowy podgrzewamy, dodajemy cukier i ziarna sezamu i mieszamy aż cukier się rozpuści. Obsmażone plastry jabłek maczamy w przygotowanym karmelu sezamowym , odkładamy na talerz i schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, to jest zapewne pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !