Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w karmelu z sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 20 dag
olej 2 łyżki
woda 1 szklanka
olej sezamowy 2 łyżki
ziarna sezamu 2 łyżki
jabłka 4 lekko kwaśne

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w karmelu z sezamem

Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Z mąki i wody przygotowujemy ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry jabłka maczamy w cieście i obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku.Olej sezamowy podgrzewamy, dodajemy cukier i ziarna sezamu i mieszamy aż cukier się rozpuści. Obsmażone plastry jabłek maczamy w przygotowanym karmelu sezamowym , odkładamy na talerz i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.12.2013 18:49
super deser
marchewka 27.09.2011 23:56
mniam, to jest zapewne pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak