Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i pomarańczy

Kapustę kiszoną drobno kroimy. Pomarańcze dokładnie szorujemy, skórkę z jednego owocu ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty. Następnie owoce obieramy i miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty. Oliwę mieszamy z cukrem i wlewamy do kapusty i pomarańczy. Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Dla urozmaicenia smaku jedną pomarańcz możemy zastąpić dwoma mandarynkami i możemy dodać jabłko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 16.11.2011 09:36
ciekawe połączenie kapusty kiszonej z pomarańczą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak