Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowo-majonezowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 0,25 szklanki
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowo-majonezowym

Kapustę obieramy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak