Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z chleba razowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
cukier puder 1 łyżka
kawa 1 łyżeczka
chleb razowy 0,25 czerstwy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z chleba razowego

Czerstwy chleb razowy mielimy. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek.Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywno na końcu dodając cukier puder. Zmielony chleb mieszamy z żółtkami, kawą i pianą z białek. Przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu i wystygnięciu przekładamy marmoladą lub dowolnym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak