Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
orzechy włoskie 7 dag
oliwa 1 łyżka
migdały 3 dag
cytryna 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 0,3 szklanki
cebula czerwona 1 szt
kapusta czerwona 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z winem

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Orzechy i migdały drobno siekamy i również dodajemy do kapusty. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy. Oliwę mieszamy z winem, doprawiamy do smaku i polewamy surówkę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 07.06.2013 07:16
z winem nigdy nie robułam
Juleczka20 18.06.2012 09:41
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak