Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ananas

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 kg
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 szt
wiórki kokosowe 5 dag
woda gazowana 1 szklanka
mleko 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ananas

Ananasa obieramy i kroimy w plasterki. Do miseczki przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy mleko i wodę, wsypujemy sól i wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry ananasa zanurzamy w cieście i smażymy na rumiano na oleju.Najlepiej smakuje na ciepło. Na gorące plastry ananasa możemy położyć plaster żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak