Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel grochowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 2 szt
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel grochowy

Suchy groch namoczyć wieczorem w gorącej wodzie ,na drugi dzień ugotować go bez soli,następnie przetrzeć przez sito,dodać wodę,w której był gotowany i postawić na ogień,mąkę rozcieńczyć w niedużej ilości wystudzonego wywaru z grochu,kiedy przetarty groch zagotuje się,dodać do smaku cukier i przyprawić przygotowaną mąką,szybko wymieszać,aby nie powstały kluski,danie podaje się na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak