Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy grochowe z płuckami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1,5 szkl
kasza manna 100 g
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia
Nadzienie:
cebula 3 szt
płucka 40 dkg
tłuszcz 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy grochowe z płuckami

Groch ugotować i przetrzeć przez sito,przetarty groch połączyć z kaszą manną,jajkiem,dodać przyprawy,dobrze wymieszać,uformować placuszki,w środek których włożyć nadzienie z płucek,brzegi placków zagnieść ,obtoczyć zrazy w bułce i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak