Sposób przygotowania

Mięso i słoninę podsmaż, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 min. Pieczarki usmaż na oliwie. Włóż do mięsa i chwilę podduś. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej i odstaw.
Ugotowaną soczewicę, grzyby i mięso dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z jajkami, przypraw gałką muszkatołową, cząbrem, majerankiem, solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Formę napełnij przygotowaną masą. Piecz ok. godziny w temp. 200 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno z pikantnymi sosami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !