Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Umytą paprykę pozbawiam gniazda nasiennego i białych błonek. Jeśli są małe to odcinam ok. 2 cm od góry, tworząc \"kapelusik, jeśli są duże, kroję je na dwie części.
Cebulę kroję w większą kostkę, czosnek i ostrą papryczkę na drobno, a oliwki w plasterki. Świeżą bazylię siekam w paseczki.
Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    mmm.... papryczka i mnóstwo dodatków - pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    oj zjadłabym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    jeśli smakuje tak jak wygląda, to ja się piszę na taką paprykę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo lubię faszerowaną paprykę,często robię z różnym farszem.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne ale nie robię bo rodzinka nie lubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !