Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne po normandzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
jabłka 5 szt
ocet winny 3 łyżki
masło 3 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 4 szt
wino 1 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne po normandzku

Rybę opłukać,oprószyć solą i pieprzem,1 jabłko i cebulę obrać i pokroić w plasterki i wyłożyć nim spód rondla,na tym umieścić ryby,skropić octem,zalać winem,doprowadzić do wrzenia,następne jabłka obrać,pokroić na cząstki,obsmażyć na maśle,ryby przełożyć na półmisek,sos z gotowania doprawić,polać ryby,przykryć smażonymi jabłkami,posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak