Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
szynka konserwowa 25 dkg[pokrojona w kostkę]
woda w/g uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat
żurawina
wino różowe 300 (wytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z szynką

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić ,aby stężała,następnie zagotować 100 ml wody,dodać spęczniałą żelatynę ,mieszając ,rozpuścić ją,dodać sok z cytryny oraz wino,małe filiżanki napełnić mieszanką szynki i żurawin,zalać galaretką i odstawić do lodówki,aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak