Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI INACZEJ PO MOJEMU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka zmielona 500 g
czosnek 2 ząbki
cebula
kapusta pekińska pół główki
sól
olej do smażenia
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko 2 szt
ryż 100 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI INACZEJ PO MOJEMU

Do miski wrzucić mięso ,ryż ,posiekany drobno czosnek i cebulkę pokrojoną kapustę przyprawy wszystko wymieszać na jednolitą masę.Robić niewielkie kotleciki obtaczać w mące podsmażyć z każdej strony.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu podlać wodą dusić pod przykryciem jakieś 30 min.Pod koniec zalać sosem pomidorowym;pól szklanki wody,2 łyżeczki koncentratu,ząbek czosnku,2 łyżki śmietany,sól,pieprz chwilę z tym sosem podgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.01.2012 19:56
też bardzo lubię kapustę z gołąbków,ale tak też pyszne...
1j1o1l1a1 25.09.2011 15:22
jednak cały urok gołąbków, dla mnie , to te liście kapuściane na wierzchu :)
pioge7 25.09.2011 06:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak