Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
ząbki czosnku 2
świeży szpinak 20 dag
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem zrobić nacięcie tak, aby powstała kieszonka. Szpinak wypłukać i wymieszać z plasterkami czosnku. Włożyć go do kieszonki fileta. Całość posypać solą, pieprzem, oregano i bazylią. Filet zawinąć folię do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 09.01.2012 16:21
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak