Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 5 kg
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Układamy w słoikach. Robimy syrop: na jeden litr letniej wody dajemy 10 łyżek cukru, mieszamy i zalewamy owoce.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.08.2012 07:38
Lubię nawet same brzoskwinki ze słoiczka a co dopiero w ciastach czy deserach.
wedith1 26.02.2011 09:51
Nie ma to jak domowe :)
ZEWA 17.12.2010 18:25
ja też je uwielbiam
danusia19671 17.12.2010 17:11
Uwielbiam takie brzoskwinie
jolajka 28.09.2010 07:18
robiłam wczoraj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak