Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 1 opakowanie
wędzony boczek 15 dag
cebula
ząbek czosnku
śmietana 30% 20 dag
sól
pieprz
olej
żółtko jajek 3
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle carbonara

Boczek pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć z boczkiem na oleju. Spaghetti ugotować, odcedzić. Śmietanę wymieszać z żółtkami i serem, przyprawić solą i pieprzem. Polać gorący makaron, dodać boczek z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak