Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać na patelni i obsmażyć wątróbkę ze wszystkich stron, wyjąć i przechowywać w cieple. Na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienić cebulę, dodać ogórek, skórkę cytrynową, wino, jałowiec i bulion. Dusić chwilę, aż sos nieco zgęstnieje. Dodać śmietanę, wymieszać a następnie chwilę gotować, doprawić pieprzem i solą. Sos połączyć z wątróbką. Podawać z bułką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zostawić leśniczego w spokoju
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wątróbka dla leśniczego z cielęciny chyba z żubra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    podchodze z bardzo dużym dystansem do wszystkich rzeczy zatytułowanych \"leśniczego\", \"gajowego\" itp., bo zazwyczaj nie mają one nic wspólnego z kuchnia myśliwską.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    a leśniczy siedzi i zawija te sreberka ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    hihi i sreberka mu się jeszcze nie skończyły?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    zawsze jakaś odmiana, warto wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł na wątróbkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !