Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
sok z cytryny do skropienia
cebula 1,5 szt
marchewka 3 szt
seler 1/2 szt
czosnek 3 ząbki
koperek 1/2 pęczka
natka 1/2 pęczka
śmietana 100 ml
masło 1/2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny

Filety oczyścić z ości,pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem z cytryny,oprószyć przyprawą do ryby,ugotować warzywa,pokroić i dodać do ryby ,cebulę posiekaną podsmażyć na maśle i dodać tez do ryby,wbić jajka,dodać śmietanę,dodać miękkie masło,roztarty czosnek i posiekaną zieleniną,wszystko zmiksować na jednolitą masę,doprawić solą i pieprzem,wyłożyć do foremki i piec w temp 190 stopni około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak