Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe polędwiczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
cebule 4
sezam 1 łyżka
olej sezamowy 3 łyżki
sok pomarańczowy 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe polędwiczki

Polędwiczki oczyścić, pokroić w paski. Posypać pieprzem i majerankiem, skropić sokiem z pomarańczy. Cebule obrać, pokroić. Uprażyć na oleju sezam. Dodać mięso, podsmażyć. Dodać cebule, oprószyć solą, poddusić. Pomarańcze pokroić na plastry. Ułożyć na nich polędwiczki, polać sosem ze smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.09.2011 16:36
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak