Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój czekoladowy tort

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 3/4 szkl
kakao gorzkie 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 600 ml
konfitura wiśniowa
cukier 1 szkl
cukier puder 1 szkl
kakao w/g uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mój czekoladowy tort

Jajka z cukrem utrzeć na puszysty krem,wymieszać z mąka,kakao i proszkiem do pieczenia,umieścić w tortownicy i piec 25 minut w temp.180 stopni ,następnie ostudzić i rozciąć na trzy placki,podgrzać szklankę śmietany,wsypać szklankę cukru pudru i kakao,rozpuścić mieszając,ostudzić i ubić resztę śmietany,dokładając po łyżce kakaowej śmietany,wymieszać z żelatyną rozpuszczoną 3 łyżkach wody,tym kremem i konfiturą przełożyć placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak