Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa Babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jaja 5 szt
margaryna 15 dag
drożdże 4 dag
mleko 1 szkl.
cukier 1 szkl.
śmietana 1 szkl.
rum 1 kieliszek
likier pomarańczowy 1 szt
sól
skórka pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa Babka

1. Zrób dołek w mące,
2. Wykrusz drożdże,
3. Dodaj łyżkę cukru, ciepłe mleko i posypać łyżką mąki,
4. Pozostaw do wyrośnięcia,
5. Roztopioną margaryną utrzyj z cukrem, jajkami, śmietaną oraz solą.
6. Wyrób z mąką, rumem i likierem,
7. Wypełnić 2 natłuszczone formy
8. Piec 50 minut w 200 C.
9. polej lukrem, posyp skórką pomarańczy
10. Smacznego !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak